Canada geschrapt door commercieel meningsverschil

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Grand Prix van Canada voor 2009 van de kalender zal gaan verdwijnen. Volgens de organisatie van de race komt dit doordat Bernie Ecclestone te hoge prijzen vraag voor het organiseren van een race. Alleen met hulp van de regering kan de race terugkeren.

Paul Wilson, woordvoerder van de organisatie in Canada, meldde dat er recent nog onderhandelingen waren over de race en dat de organisatie aangaf het bedrag niet op te kunnen hoesten. Daarop heeft Ecclestone de onderhandelingen gestaakt en de race geschrapt.

"Het is waar dat er een commercieel meningsverschil tussen ons bestond," zei Wilson. "We vinden het erg jammer dat meneer Ecclestone de onderhandelingen heeft stopgezet en op deze manier heeft gereageerd. We zijn een private onderneming en het is voor een organisatie als de onze onmogelijk om aan de huidige vraag van de Formule 1 te voldoen. Of het waard is voor de regering om geld in het evenement te stoppen? Geen idee, die vraag moet de regering beantwoorden."

De coureurs zijn niet blij met het verdwijnen van de race die populair is onder de fans. BMW Sauber-coureur Robert Kubica crashte in 2007 nog hard op het circuit, maar een jaar later had hij meer succes. "Ik zou zelf graag terugkeren naar Canada. Ik won er dit jaar en ook vorig jaar waren we erg sterk met Nick op de tweede positie," aldus Kubica. "Het is echter zoals het is en we moeten maar zien hoe het afloopt."

Ook Toyota-coureur Timo Glock deelt de mening van de Pool. "Ik bewaar erg goede herinneringen aan Canada. Bij mijn debuutrace scoorde ik twee punten, in de ChampCars behaalde ik er in 2005 mijn enige podiumplek en dit jaar had ik met de vierde positie ook een prima resultaat," zei hij. "Het was een van de beste races op de kalender en het is zonde dat we deze nu moeten missen."