[MLB] Phillies winnen eerste wedstrijd

De Philadelphia Phillies hebben de eerste wedstrijd in NLCS gewonnen van de Los Angeles Dodgers. De Phillies, die in eigen huis speelden, kwamen in de eerste paar innings 2-0 achter, maar kwamen sterk terug in de zesde inning door homeruns van Chase Utley en Pat Burrell. Het werd uiteindelijk 3-2.

De avond begon moeilijk voor de Phillies. Al in de eerste inning scoorden de Dodgers het eerste punt door twee doubles van Ethier en Ramirez. De Phillies stuurden hun beste werper naar de heuvel, Cole Hamels, en het was daarom ook belangrijk dat deze wedstrijd gewonnen werd. Hamels had in de eerste inning moeite om zijn beste pitch goed te plaatsen en kreeg een paar hits om zijn oren. In de vierde inning scoorden de Dodgers nog een run en kwamen ze 2-0 voor.

Na goed werpen van de Dodgers beginnende werper, Derek Lowe, konden de Dodgers de voorsprong lang vasthouden. In de zesde inning had Lowe echter geen antwoord op het slagwerk van de Phillies. De eerste man kwam op de honk door een fout van de verdediging van de Dodgers, en de Phillies lieten die fout niet onbestraft. Twee homeruns zorgden voor drie punten op het scorebord en daarna wierp de bullpen van de Phillies de wedstrijd kundig uit.

Vanavond is de tweede wedstrijd tussen de twee teams, eveneens in Philadelphia. Daarna verhuizen de teams voor drie wedstrijden naar Los Angeles. Degene die als eerste vier wedstrijden wint, mag uitkomen in de World Series. Vanavond is ook de eerste wedstrijd in de ALCS tussen de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays.