Uitslagen Spanje speelronde 6

Valencia is na zes speelronden nog altijd de koploper. Barcelona is aartsrivaal Real Madrid voorbijgegaan op doelsaldo, nadat de Madrilenen bleven steken op een gelijkspel met Espanyol.

Valencia moest winnen bij Real Valladolid om de koppositie te behouden. In het Estadio José Zorrilla wist Pucela vorig seizoen al vaak voor verrassingen te zorgen tegen topclubs, en enkele weken geleden moest ook Atlético de Madrid het nog ontgelden. Los Che hadden het ook niet gemakkelijk in Valladolid, want via Pedro León en Víctor was de thuisploeg erg gevaarlijk. Even na rust was het echter toch Valencia dat de leiding nam, nadat Manuel Fernandes de bal achter Sergio Asenjo werkte. Ondanks goede pogingen van Sesma en Escudero wisten de bezoekers stand te houden en de 0-1 uit te spelen.

Sevilla deed uitstekende zaken door de derde plaats over te nemen. De nummer vijf van vorig seizoen ontving Athletic Club de Bilbao in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, en had geen kind aan de bezoekers. Los Palanganas konden rustig op zoek naar de gaatjes, en profiteerden vervolgens dankbaar. Via Frédéric Kanouté en Renato was de ruststand dan ook al 2-0. Athletic kwam zelden voor de goal van Andrés Palop, en keerde uiteindelijk huiswaarts met een 4-0 nederlaag. Adriano en Javier Ernesto Chevantón bepaalden de eindstand.

RCD Espanyol moest op bezoek bij Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu. De Madrilenen hadden moeite om het spel te maken in de eerste helft, en kregen ook al na 21 minuten de 0-1 van Raúl Tamudo om de oren. Enkele minuten later zorgde Raúl echter alweer voor de gelijkmaker. De vreugde was van korte duur, want de voorsprong was al snel weer hersteld toen Luis García de bal langs Iker Casillas werkte. Nog voor rust was Raúl wederom trefzeker na een mooie individuele actie. Na de thee was Real de betere, mede door invalbeurten van Arjen Robben en de van een blessure herstelde Wesley Sneijder. Door meermaals uitstekend optreden van doelman Carlos Kameni werden de punten uiteindelijk toch gedeeld.

Villarreal behield de aansluiting met Valencia. Thuis werd Real Betis aan de kant geschoven. Damià opende nog wel de score namens Betis, maar Gonzalo en Llorente hielden de punten in Valencia. De club uit Sevilla bekleedt nu de laatste positie. Getafe gaf een overwinning uit handen tegen Almería. Drie minuten voor tijd stond het nog 2-0 in het voordeel van de Madrilenen, maar door treffers van Álvaro Negredo en Chico stalen de bezoekers een punt. Racing en Sporting hebben hun eerste zege binnen. Er werd respectievelijk van Osasuna (0-1) en Mallorca (0-2) gewonnen. Voor Sporting waren het zelfs de eerste punten.