[SF] Fotoverslag Zolder dag 2

Dit weekend is het derde raceweekend van de Superleague Formula, de nieuwe raceklasse waar voetbal en racen 'samenkomen'. FOK!sport was erbij en wist de volgende beelden vast te leggen!

Voorafgaand de races waren de teams nog bezig met de bolides te prepareren. Zo is hier het team van AC Milan bezig met één van de remschijven van hun bolide. Robert Doornbos, coureur van het Italiaanse team, verklaarde na de kwalificatie dat de remmen het grootste probleem waren van het team.


Met nog enkele minuten te gaan tot de formatieronde is PSV-coureur Yelmer Buurman zeer geconcentreerd. De Nederlander ontpopte zich in de races als één van de smaakmakers.


In tegenstelling tot andere raceklassen worden hier op een dag twee complete races verreden. Ook werkt men met een reversed grid, wat wilt zeggen dat de nummer laatst van de eerste race op pole position staat voor de tweede race. Robert Doornbos was met zijn AC Milan-blide de eerste uitvaller in race één. Hij is hier dan ook onderweg naar zijn pole position in de formatieronde van race twee.



Nadat de race van start is gegaan blijkt maar weer eens hoe glad het kan zijn in de regen. Corinthians-coureur Antonio Pizzonia komt in de chicane naast de baan en moet de bolide in het grind parkeren. Er volgt een gele-vlag situatie waarbij de auto van Corinthians weggesleept wordt. In de haast van de marshalls gaat dat niet helemaal goed.


Nadat de safety car binnen is gekomen barst het gevecht op de baan los. AC Milan coureur Robert Doornbos verloor zijn leidende positie al in de eerste bocht. Vrij snel daarna kwam de Nederlander onder druk te staan van onder andere Sevilla. Doornbos weet deze aanval af te slaan, later bleek de Nederlander hiertoe niet meer in staat.


De latere winnaar Davide Rigon komt in leidende positie aanrijden bij de chicane. In slechts enkele ronden heeft de Italiaan in Chinese dienst een flinke voorsprong opgebouwd; op de achtergrond zijn de achtervolgers nog niet zichtbaar.


Robert Doornbos komt bij de chicane als best of the rest. Hij is inmiddels voorbij gestoken door AS Roma.


In de regen ontpopte PSV-coureur Yelmer Buurman zich tot één van de smaakmakers. De Nederlander reed zich vanaf een twaalfde startpositie naar een knappe podiumplek.


Vanuit een tweede plek in de race komt Enrico Toccacelo de pitstraat binnengereden. Tot die tijd reed de geboren Romein een goede race, na de pitstop zou AS Roma terugvallen.


Door de pitstop van AS Roma nam Robert Doornbos de tweede plek weer over. Hier is de Nederlander in Italiaanse dienst onderweg naar start-finish.


De revelatie van zaterdag, Paul Meijer, reed een onopvallende race. De Nederlander kwam niet verder dan een elfde plaats in race twee. Het is nog de vraag of we Meijer nog terugzien in de Super League Formula aangezien zijn optreden dit weekend als invalbeurt was bedoeld. Desalniettemin heeft de Nederlander een overduidelijk visitekaartje afgegeven.


Doordat alle coureurs in eenzelfde bolide racen zijn er veel gevechten op de baan. Er is echt sprake van close racing. In één van de laatste ronden zijn er diverse gevechten gaande.


Yelmer Buurman weet de race op een keurige derde positie af te sluiten, nadat hij als twaalfde was gestart. De Nederlander verstevigt hiermee zijn tweede plaats in het kampioenschap.


Duncan Tappy op weg naar zijn tweede plaats. De Tottenham Hotspur coureur kende een goede race.


De winaar van de race en kampioenschapsleider Davide Rigon door de laatste bocht. Na een slechte eerste race doet de Italiaan goede zaken in de race twee.

De foto's zijn gemaakt door sanger. Alle rechten voorbehouden.

Submitter:  Bron: FOK!sport