[SF] Uitslag race 2 Zolder

De strijd om de titel in het Superleague Formula-kampioenschap lijkt te gaan tussen Beijing Gouan en PSV. Vanmiddag verstevigden de Chinezen hun leidende positie in het klassement door de tweede race op het circuit van Zolder winnend af te sluiten. PSV, met Yelmer Buurman in de wagen, eindigde als derde.

Davide Rigon, de Italiaanse coureur van de Chinese club, pakte in de eerste bocht de leiding over van Robert Doornbos en reed vervolgens bijna 25 seconden weg van de rest van het veld. AS Roma, Sevilla, AC Milan, Tottenham Hotspur en ook PSV vochten om plaats twee, maar uiteindelijk was het Tottenham, met Duncan Tappy in de wagen, die aan het langste eind trok.

Yelmer Buurman stuurde de PSV-bolide naar de derde plek, vlak voor Robert Doornbos in de auto van AC Milan. Paul Meijer eindigde de race als elfde. In de eerste race van vandaag reed de Nederlander nog naar de derde plaats.

Door de zege heeft Beijing nu 207 punten in de strijd om het kampioenschap, PSV volgt met 193.