Uitslag Barcelona - Atlético de Madrid

De topper in de Spaanse Primera División tussen Barcelona en Club Atlético de Madrid kende gisteravond maar één kanshebber op de winst. De ploeg van Pep Guardiola maakte in de eerste helft al gehakt van de Madrilenen.

Al in de vierde minuut namen de Catalanen een voorsprong, doordat Rafael Márquez een hoekschop achter Grégory Coupet kopte. Een minuut later legde TomᨠUjfalu¨i Lionel Messi neer, hetgeen Barça een strafschop opleverde. Vanaf de stip faalde Samuel Eto'o niet. In de achtste minuut werd het zelfs 3-0, toen Messi een vrije trap al binnenschoot toen Coupet zijn muut nog probeerde recht te zetten. Maxi Rodríguez deed met een mooi afstandsschot nog binnen het kwartier wat terug, maar even later maakte Eto'o de marge alweer drie.

Barcelona liet helemaal niets heel van de Madrileense defensie, waar ook John Heitinga in stond. In de 28e minuut was het Eiđur Guđjohnsen die de 5-1 liet aantekenen. De IJslander kon de bal simpel intikken nadat deze terugkwam van de paal na een schot van Andrés Iniesta. In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug, maar het publiek in Camp Nou kreeg nog wel een treffer te zien. De ingevallen Thierry Henry ramde de bal na een mooie aanval in het doel. Door de overwinning staat Barcelona nu tijdelijk tweede. Atlético bekleedt de zevende positie.

FC Barcelona - Club Atlético de Madrid 6-1
4' Rafael Márquez 1-0
6' Samuel Eto'o (Pen) 2-0
8' Lionel Messi 3-0
13' Maxi Rodríguez 3-1
18' Samuel Eto'o 4-1
28' Eiđur Guđjohnsen 5-1
73' Thierry Henry 6-1

Submitter:  Bron: FOK!sport