Uitslag SC Heerenveen - Vitória Setúbal

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het UEFA Cup toernooi. De Friezen wonnen thuis met 5-2 van Vitória Setúbal. In Portugal was het nog 1-1 geworden, waardoor de overwinning thuis genoeg was voor plaatsing.

Vitória moest scoren om nog een kans te maken om door te gaan in de UEFA Cup en het kreeg dan ook binnen vijf minuten twee goede kansen. Echter was het Heerenveen dat kort daarna scoorde door een goede kopbal van Paulo Henrique. Hierdoor kwam de thuisploeg goed in haar spel en binnen 25 minuten stond er dan ook al een geruststellende 3-0 voorsprong op het bord door twee goals van Gerald Sibon. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er op een schot van Moraes na weinig.

Na rust kwam Heerenveen via Tarik Elyounoussi al snel op 4-0, waarna de ploeg zich ver terugtrok. Setúbal profiteerde hiervan en kwam via Bruno Gama en Chaves al snel op 4-2. Verder liet de thuisploeg de Portugezen niet meer komen. Elyounoussi scoorde nog zijn tweede van de avond en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Vitória drong nog wel aan, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer.

Karakteristieken

SC Heerenveen - Vitória Setúbal 5-2
6’ Paulo Henrique 1-0