Uitslag Kalmar FF - Feyenoord

Feyenoord is er in geslaagd om de groepsfase te bereiken in de strijd om de UEFA Cup. Nadat thuis met 0-1 werd verloren, werd de return tegen Kalmar FF met 1-2 winnend afgesloten.

De Rotterdammers konden in de beginfase van de wedstrijd nog niet echt overtuigen. Na een kwartier spelen kwamen ze toch op voorsprong met dank aan een blunderende doelman. De Zweedse keeper Wasta liet de bal na een hard schot van Wijnaldum door zijn vingers glippen.

Feyenoord ging daarna beter spelen en dat leidde soms tot fraaie combinaties. In de slotfase van de eerste helft was het bijna 0-2, maar Makaay faalde oog in oog met de Zweedse doelman.

De tweede helft was een minuut oud toen Kalmar alweer op gelijke hoogte kwam. Na een voorzet kopte Victor Elm de bal naar Johansson die verwoestend uithaalde. Feyenoord wist zich echter te herstellen en vijf minuten later was het alweer 1-2 toen Fer uit een hoekschop van Bruins raak kopte.

Het was nog bijna 2-2, maar de treffer van Ingelsten werd afgekeurd wegens gevaarlijk spel van Rasmus Elm. Aan de andere kant werd een treffer van Bahia wegens duwen afgekeurd. Daardoor bleef het 1-2 en plaatst Feyenoord zich voor de groepsfase.