Orie wil geld voor ontwikkeling schaatssport

Jac Orie vindt dat de overheid en het bedrijfsleven meer in de ontwikkeling van de schaatssport moeten investeren. De coach van de DSB-ploeg liet dit tijdens de presentatie van de ploeg in Alkmaar weten. Volgens de trainer zijn andere landen veel meer bezig met de ontwikkeling van de sport.

Orie is van mening dat de overheid meer geld in het schaatsen zou moeten steken. "We zijn toch een uithangbord voor Nederland. Zeker als we straks in 2010 weer met goud terugkomen van de Olympische Spelen in Vancouver. Eigenlijk maakt het niet uit waar het geld vandaan komt. Universiteiten willen wel meewerken, maar het wachten is op de overheid of het bedrijfsleven."

In het verleden heeft de DSB-ploeg een aantal testen met sensoren gedaan. Op die manier zou het dan mogelijk moeten worden om schaatsbewegingen op de computer te volgen. "Helaas is dat nooit doorgezet. Bedrijven willen op den duur ook zien waar het geld blijft. Het mooiste zou zijn dat andere landen onze investeringen overnemen. Dat is geen probleem, omdat wij dat dan al twee jaar eerder hebben en zo een voorsprong hebben", aldus Orie.