Suárez: "Het ging per ongeluk"

Zowel Luis Suárez zelf als trainer Marco van Basten hebben met verbazing gereageerd op het vooronderzoek dat de openbaar aanklager betaald voetbal heeft ingesteld naar de Ajacied. Tijds de met 2-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Utrecht zou de Uruguayaan hebben nagetrapt naar Loïc Loval.

"Ik liep en kan hem per ongeluk geraakt hebben", reageert Suárez in De Telegraaf. "Ik heb de schijn misschien tegen, omdat ik al een harde schop van Loval had gehad. Maar ik zou echt nooit wraak nemen."

Van Basten, voor wie de schorsing bijzonder slecht uit zou komen gezien de vele blessures in zijn team, reageert ook: "Luis wordt volgens mij licht uit balans gebracht, waardoor zijn been meer beweegt dan normaal. Ik kan me niet indenken dat hij het zo kan coördineren om hem in de maagstreek te raken. Dan ben je op een hoog niveau met vechtsport bezig. Luis is tijdens laatste wedstrijden beslissend geweest. Tegen Borac, Feyenoord en nu weer tegen FC Utrecht was hij bij bijna alle goals betrokken. Bij elk balcontact neemt hij de volle honderd procent risico. Lukt het niet, dan probeert hij het even later gewoon weer. De middenvelders worden er wel eens gek van, maar het is ongelooflijk spectaculair."

Ook Jan Wegereef, die het incident tijdens de wedstrijd ontging, geeft tekst en uitleg. Hij geeft toe de situatie verkeerd beoordeeld te hebben. "Ik heb de beelden later teruggezien op tv en had de actie, als ik die in het veld had waargenomen, wel bestraft met een kaart. Met rood? Het had geel of rood kunnen zijn."