Verbeek: "Blessures niet alleen pech"

Feyenoord blijft voorlopig in de hoek waar de klappen vallen zitten wat betreft blessures.

Net nu de ziekenboeg aan het leegstromen was, kwamen er deze week drie nieuwe blessuregevallen bij. Theo Lucius brak zijn teen, Tim de Cler heeft last van buikgriep en Jonathan de Guzman heeft last van een heupblessure. "Nee, het is niet alleen maar pech," analyseert trainer Gertjan Verbeek alle blessuregevallen in het Algemeen Dagblad. "We hebben alles uitvoerig geanalyseerd en het grootste probleem is dat een aantal spelers niet fit was toen het seizoen begon. Niet door een conditionele achterstand, maar door blessures of operaties, zoals bij Hofland, Slory, El Ahmadi en Lucius."

Verbeek vindt niet dat de vele blessures te maken hebben met zijn trainingsmethodes. "Alleen in het geval van Landzaat is dat goed mogelijk. Die heeft in Engeland heel eenzijdig getraind. Denny was daardoor op sommige plekken in zijn lichaam kwetsbaarder dan anderen."

Te hard wordt er dus niet getraind volgens de oefenmeester. "We trainen misschien wel veel, maar zeker niet overdreven hard. De spelers hebben alleen wat minder vrije dagen, dat wel. Rust roest, vind ik. Dus daar is niets mis mee."