Fisichella kampt met problemen versnellingsbak

De eerste dag op het circuit van Singapore is voor Fore India redelijk verlopen. Het enige smetje waren de problemen met de versnellingsbak van Giancarlo Fisichella. De Italiaan eindige op een zeventiende positie. Adrian Sutil moest zich tevreden stellen met de twintigste stek.

"Dit nieuwe circuit is erg uitdagend en moeilijk onder de knie te krijgen. Door de vele bochten, temperatuur en luchtvochtigheid is het fysiek ook erg zwaar, dus ik verwacht dat het zondag een zware race zal worden," aldus Fisichella na afloop van de eerste vrije trainingen. "Eerlijk gezegd maakt het voor ons niet zoveel verschil of we overdag of 's nachts rijden. Op het probleem met de versnellingsbak na ging het vandaag prima. Het was geen slechte start van het weekend."

"Het is een prachtig circuit, al zitten er wel veel meer bobbels in. Dit deed soms pijn. Ik heb vooral last van mijn benen, omdat deze tegen de monocoque aankwamen", aldus Sutil. "De race zal zwaar worden en er is weinig ruimte voor fouten. De muren komen erg dichtbij en je moet voorzichtig zijn, dat je niet te veel overstuur hebt bij het uitkomen van de bochten."