Voorbeschouwing: PSV - FC Volendam

Dit weekend wordt in de Eredivisie de vierde speelronde afgewerkt. Per duel volgt, in samenwerking met Goal.com, een vooruitblik. Hieronder kijken we vooruit naar het treffen tussen PSV en FC Volendam.

Nieuwkomer FC Volendam neemt het de komende competitieronde in Eindhoven op tegen landskampioen PSV. Een zware klus voor de ploeg van trainer Frans Adelaar. Zijn ploeg liet twee competitiewedstrijden best aardig voetbal zien, maar ging tegen Feyenoord hard onderuit.

Punten vergaarde de Volendamse equipe nog niet en daarom is de promovendus na drie duels de hekkensluiter. Tegen PSV zal het eveneens een moeilijke klus worden om met punten van het veld af te stappen. Winnen in het Philips-Stadion is niet veel Eredivisieclubs gegund.

Voor PSV is de wedstrijd tegen Volendam er zaterdag een die absoluut niet verloren mag worden. Na het schrijnende verlies tegen AZ en de afstraffing tegen Atlético moeten de Eindhovenaren nu wel een keer bij de les blijven. Afgaande op de resultaten uit het verleden zou het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden. De laatste drie ontmoetingen waren goed voor zestien treffers aan de zijde van PSV en nul voor de Volendammers.

Opsteker voor het team van Frans Adelaar was de winst op VVV-Venlo in de tweede ronde van de KNVB-beker, het eerste succesje voor de hekkensluiter van de Eredivisie. PSV won in de midweekse bekerronde van Jong PSV. Een wedstrijd die door het eerste elftal vooral als een veredelde oefenpot werd afgedaan. Aan de 0-3 overwinning kan dan ook niet al te veel waarde worden gehecht, enkel dat er weer veel grote kansen werden verprutst.

Dat zal het enige zijn waar Volendam op mag hopen. Falende PSV-spitsen, al zal het dan nog lastig worden voor het team van Adelaar, want PSV heeft veel simpelweg meer kwaliteit en ervaring in huis.

PSV lijkt zich tot dusverre ook niet zoveel zorgen te maken over de wedstrijd van zaterdag. Stiekem wordt al naar aanstaande woensdag gekeken, als de Champions League-confrontatie met Liverpool op de rol staat. Toch moet het team van Huub Stevens eerst afrekenen met Volendam. Op nieuw puntverlies zit in Eindhoven namelijk niemand te wachten.



Afwezigen:
PSV: Roorda (duim)
FC Volendam: Koning (enkel), Kok (schouder), Bakens (hamstring)