Berg voorkomt nederlaag FC Groningen

FC Groningen had donderdagavond grote moeite om in de tweede ronde van de KNVB-beker te winnen van HVV Hollandia uit Hoorn. De kampioen van de zondagamateurs stond tot de 64e minuut met 2-0 voor, maar kon niet voorkomen dat Marcus Berg op stoom raakte die uiteindelijk voor de winst zorgde. Met een echte hattrick zorgde de Zweed ervoor dat de eindstand 2-3 op de borden kwamen te staan.

De club uit de noordelijke hoofdstad miste een aantal spelers door blessures (Veldmate, Meerdink, Garcia en Svejdik) en daarnaast zaten er ook spelers een schorsing uit. Trainer Ron Jans koos voor een basisteam met spelers die nog weinig in actie waren gekomen. Dat dit B-team grote moeite bleek te hebben met Hollandia werd niet verwacht. Van onderschatting is geen sprake volgens Jans. "Mijn assistent Raymond Libregts heeft een duel bekeken en ik ben zelf afgelopen zondag bij de thuiswedstrijd van Hollandia tegen Hilversum geweest. Het enige verschil richting spelers is dat we van de wedstrijden van Hollandia geen beelden hebben laten zien."

De aanvoerder van Hollandia Klaas Vriend wist dat het moeilijk werd na de 2-1. "Op een gegeven moment gaat het conditionele ook meespelen. We hadden de hoop dat we het gingen redden, maar dat de 2-3 dan zo laat valt is teleurstellend."