Reina niet terug naar Spanje

José Manuel Reina verwacht niet dat hij snel terug zal keren naar Spanje. De doelman van Liverpool denkt dat zijn club dit seizoen in staat is eindelijk het gat met de Engelse top te dichten.

De 26-jarige doelman wordt al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar Club Atlético de Madrid, waar zijn vader Miguel in de jaren zeventig het doel verdedigde. Volgens Reina is dat echter niet waarschijnlijk. De Spaanse sluitpost kwam in 2005 over van Villarreal, vlak na de Champions League-winst van de Reds. Sindsdien is hij de onbetwiste nummer één in de ploeg van Rafa Benítez.

"Ik zie mezelf blijven spelen buiten Spanje. Je weet het nooit, maar het plan is om nog een aantal jaren in Engeland te blijven", aldus de reservedoelman van het nationale elftal. "We hebben nog geen goed voetbal laten zien, behalve vorige week tegen Manchester United, maar we zijn op de goede weg. Men zegt dat het ons seizoen zou kunnen zijn. De Premier League is altijd moeilijk, omdat er zoveel goede teams zijn. Daarom is het belangrijk het gat dat er met de kampioen was de afgelopen seizoen te dichten."