Räikkönen: "Geef nog niet op"

Wil Formule 1-coureur Kimi Räikkönen zijn titel dit jaar prolongeren, dan zit er voor hem niets anders op dan te winnen op het circuit van Monza. De Finse Ferrari-coureur ging in België voor de winst, maar eindigde twee ronden voor het einde in de muur. Hierdoor zag hij de concurrentie voor de wereldtitel behoorlijk uitlopen.

Op Monza zal Räikkönen weer vol voor de winst gaan. "We hadden een heel productieve test op dit circuit voorafgaand aan de race in België. Ik denk dat de F2008 hier heel competitief zal zijn, maar pas na de kwalificatie weten we hoe we ervoor staan. We geven alles voor de winst voor het team en de fans. Dit is de thuisrace van Ferrari en het zou geweldig zijn om hier voor het eerst te zegevieren. Ik heb niks meer te verliezen, dus ik ga alles op alles zetten en we zien wel waar het schip dan strandt."

Ook sprak hij nog even over Spa-Francorchamps, waar hij niet aan de finish kwam. "Ik had slechts één doel en dat was de overwinning. Al het andere zou te weinig zijn. Dat ik dan uiteindelijk uitval kan gebeuren. Het heeft geen zin meer om daarover te klagen. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik deed mijn best en dat bleek niet goed genoeg. Deze uitvalbeurt betekent echter niet dat ik de titel opgeef. Pas aan het einde van het seizoen is je puntentotaal en de bijbehorende klassering belangrijk. Mijn huidige positie is niet ideaal, maar ik ben nog niet uitgeschakeld."