Boulahrouz: "Zo snel mogelijk naar topclub"

Khalid Boulahrouz is weer blessurevrij, erg gretig en wil weer terugkeren naar de top. De verdediger heeft er goede hoop op dat hij bij VfB Stuttgart, zijn nieuwe werkgever, zijn kwaliteiten over een langere periode kan laten zien.

"Ik heb heel veel ambities en wil zo snel mogelijk naar een topclub. Daarvoor moet ik hard werken, maar het is een belangrijk doel om weer over een lange periode een hoog niveau te halen," liet Boulahrouz in een reactie weten. "Stuttgart is geen opstap, want ik ben blij dat ik weer speel, maar ik wil weer naar de top. Naar een echt grote club. Het is misschien wat vroeg om dat nu te zeggen, maar ik wil op de lange termijn weer zijn waar ik was en daar blijven."

Om dit doel te realiseren, zal Boulahrouz wel fit moeten blijven. Hier is de verdediger de afgelopen twee seizoenen niet in geslaagd. "Het is belangrijk om elke week weer te spelen. Dat heb ik zo gemist", ging de verdediger verder. "Het klopt dat ik vaak geblesseerd ben geweest. Die blessure bij Sevilla had echter voorkomen kunnen worden. Maar goed. Het is zoals het is. Ik probeer nu goed fit te blijven. Ik ben er zeker van dat ik mijn oude niveau dat ik ook op het EK heb laten zien ook over een langere tijd kan laten zien. Misschien word ik nog wel beter. Ik ben nog jong. Ik kan nog een wereldklasseverdediger worden. Ik heb op het EK laten zien dat ik al tot de wereldverdedigers behoor."

Het eerste deel van de voorbereidingen moest Boulah nog aan zich voorbij laten gaan, maar deze lichte klachten zijn bijna over. "Ik heb soms nog wat kleine pijntjes, maar die duren maar even op momentjes op training. Dat gaat er met veel trainen uit."