Vrouwen AZ gelijk in UEFA Cup

De mannen van AZ lukte het afgelopen seizoen niet, maar de vrouwen van de Alkmaarse club pakten de titel en mogen dit seizoen in de UEFA Cup voor vrouwen spelen. Daarin hebben ze hun eerste groepswedstrijd, tegen Glasgow City, met 1-1 gelijkgespeeld.

De Alkmaarse vrouwen kwamen in Servië in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Dionne Demarteau, maar gaven kort voor rust de gelijkmaker weg.

Na afloop zei trainer Ed Engelkes dat de puntendeling aanvoelt als een verlies. "We hebben het volledig laten liggen," aldus Engelkes die wel tevreden was over de openingsfase van zijn ploeg. "We waren fantastisch. Het elftal speelde verzorgd positiespel en er zat echt een idee achter ons spel. Het viel echter als een kaartenhuis in elkaar. We waren bang om fouten te maken en dat resulteerde in de gelijkmaker."

Zaterdag en dinsdag staan de overige poulewedstrijden op het programma tegen Narta Chinisau uit Moldavië en thuisploeg Masinac Nis. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de volgende ronde.