Milito: "Had gezegd dat ik hier zou terugkomen"

Door terug te keren naar zijn oude club Genoa verraste aanvaller Diego Milito menig voetballiefhebber. De Argentijnse doelpuntenmaker stond in de belangstelling van onder meer Real Madrid en Tottenham Hotspur, maar koos dus voor een tweede avontuur bij 'i grifoni'.

Tussen januari 2004 en juni 2005 liet Milito veelvuldig de vijandelijke netten bollen namens Genoa. Omdat de club uit de Italiaanse havenstad in 2005 echter werd teruggezet naar de Serie C, vertrok de makkelijk scorende Argentijn uit Italië.

Het Spaanse Real Zaragoza werd zijn nieuwe werkgever. Met Zaragoza degradeerde Milito afgelopen seizoen naar de Segunda Division. Geen niveau waarop hij wilde acteren, besloot de Argentijn.

Real Madrid en Tottenham Hotspur waren geïnteresseerd in Milito, maar de spits koos dus uiteindelijk voor een terugkeer naar Genoa, dit tot grote vreugde van de 'tifosi' van de club. "Toen ik drie jaar geleden vertrok, zei ik niet voor niets 'tot ziens' in plaats van 'vaarwel'. Dit is namelijk mijn huis," zei Milito gisteren bij zijn presentatie. "Hoeveel goals ik ga maken? Ik hoop meer dan vijftien, maar Genoa bestaat uit meer goede spelers dan alleen maar ik."