Van der Vaart krijgt 'geluksnummer'

Rafael van der Vaart zal niet rouwig zijn dat Robinho van Real Madrid naar Manchester City is verhuisd. Doordat Wesley Sneijder diens nummer tien overnam kan de 25-jarige Nederlander met nummer 23 gaan spelen.

Doordat de Braziliaan Robinho op de laatste transferdag alsnog de overstap richting Engeland maakte kwam het rugnummer tien vrij. Sneijder, die zijn eerste seizoen speelde met 23 op zijn rug, heeft dit nummer nu overgenomen. Hij is daarmee de tweede Nederlander na Clarence Seedorf die het nummer tien van De Koninklijke mag dragen.

Voor Van der Vaart betekent het dat hij zijn geluksnummer krijgt. In de voorbereiding speelde de middenvelder nog met negentien, maar inmiddels is bekend dat hij met 23 zal gaan spelen. "Dat is een beetje bijgeloof", aldus de oud-Ajacied. "Bij mijn debuut in Ajax 1 gaf Co Adriaanse me nummer 23. Ik speelde direct goed, waardoor ik aan dat cijfer ging hechten. Bij HSV heb ik daar om gevraagd en dat was geen probleem, omdat de derde keeper het op zijn rug had", aldus Van der Vaart vlak na de bekendmaking van de rugnummers van Oranje op het afgelopen EK.

Submitter:  Bron: FOK!sport