Verbeek speelt gelijk tegen Schumacher

De All Stars van Gertjan Verbeek namen het woensdagavond in Maastricht op tegen een team van prominente Formule 1-coureurs onder leiding van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Het benefietduel om de ING Cup eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel (5-5).

De opbrengst van de wedstrijd in het MVV-stadion gaat naar goede doelen, in dit geval zijn dat Unicef Chances for Children en ICM, een organisatie die zich bezighoudt met hersen- en ruggenmergonderzoek. De wedstrijd werd georganiseerd door Nazionale Piloti, een wereldwijd opererende stichting die is opgericht door Formule 1-coureurs. In het team van de coureurs speelden naast Schumacher ook Fernando Alonso, Robert Doornbos, Nico Rosberg, Giancarlo Fisichella en Sebastian Vettel. De stichting heeft met talloze wedstrijden al ruim 14 miljoen euro bij elkaar gevoetbald.

In het team van Verbeek speelden ook veel bekende namen, zoals Guus Meeuwis, Raymond Atteveld, Wim Jonk, André Rieu, Peter van Vossen, John van den Brom en Jean-Marie Pfaff. Het naar De Geusselt toegekomen publiek kreeg een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld. Met een 5-5 uitslag kon iedereen tevreden naar huis. Onder andere Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Giancarlo Fiichella scoorden een doelpunt voor het F1-team, Erik Meijer scoorde twee maal voor de ploeg van coach Verbeek.