[MotoGP] Pedrosa direct snel op Bridgestones

De overstap van Michelin- naar Bridgestone-banden lijkt Dani Pedrosa goed gedaan te hebben. Tijdens de test op Misano was de Spanjaard het snelst van iedereen, al moet gezegd worden dat Ducati en Yamaha niet aanwezig waren.

Pedrosa testte onder andere een nieuwe motor met pneumatische kleppen, en natuurlijk de nieuwe banden. "Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging en zou graag Bridgestone willen bedanken. Vandaag hebben we een belangrijke stap gemaakt met de ontwikkeling van de machine voor 2009, maar mijn doel is nu om weer helemaal vooraan mee te doen. We hebben hard aan de set-up gewerkt. Het gevoel met de nieuwe banden is compleet anders, zowel voor de afstelling als voor de rijstijl. Ik probeerde gewoon mijn gevoel te volgen en de motor dusdanig af te stellen."

"Het is slechts de eerste dag van de nieuwe uitdaging, maar ik ben er blij mee. Ik heb ook de motor met de pneumatische kleppen getest. Het karakter van de motor is behoorlijk anders, het vermogen wordt agressiever aangeleverd, maar de motor heeft ook goede punten. Ik had geen ervaring op de nieuwe motor, dus ik moest veel leren. Dit was een zeer belangrijke test. Nu gaan we de data analyseren en kijk ik uit naar de volgende race in Indianapolis."

Die Grand Prix wordt verreden op 14 september in de Verenigde Staten.