Honda gaat voor betere kwalificatie

Het doel dat Honda zich voor de komende Grand Prix van België gesteld heeft is de prestaties in de kwalificaties te verbeteren. Dat zou de coureurs meer kansen bieden op een goed resultaat in de race.

Het gaat gewoon niet goed bij Honda, daar is teambaas Ross Brawn zich zeker wel van bewust. Vooral de kwalificatie wil niet lopen en de resultaten in de race blijven ver achter het eerder gestelde doel. De beste plek van de Japanse renstal was in Canada een twaalfde startplaats voor Jenson Button. Ook in Valencia was van enige vooruitgang niet veel op te merekn. Honda had laten weten in de zomerstop voor de Europese Grand Prix een stap in de gopede richting te hebben gezet.

Maar in de kwalificatie op Valencia kwamen beide Honda-bolides niet eens voorbij de eerste kwalificatiesessie. "We hebben tijdens de zomerstop de RA108 significant verbeterd. We hebben dat potentieel alleen niet kunnen omzetten in sterke resultaten bij de kwalificatie", aldus Brawn.

"De race in Valencia was teleurstellend. Onze prioriteit voor de Belgische Grand Prix ligt dan ook bij het optimaliseren van alle verbeteringen en het verbeteren van de kwalificatie. Dit om Jenson (Button, red.) en Rubens (Barrichello, red.) een zo groot mogelijke kans te geven op een goed raceresultaat", zi de teambaas ook nog.

Rubens Barrichello had in Valencia te maken met remproblemen, maar die zouden in Spa verholpen moeten zijn. Ook komt er een vernieuwd aerodynamisch pakket voor de downforce op het circuit in de Ardennen. De Braziliaan heeft al zijn vertrouwen daarin uitgesproken: "Onze test in Monza afgelopen week is goed verlopen en we verwachten dan ook dat de problemen die ik in Valencia had, zijn opgelost."