Red Bull: "In Spa hopelijk betere prestaties"

Teambaas van Red Bull Racing Christian Horner zegt dat het verlies aan vorm van zijn team de afgelopen paar races vooral ligt aan problemen met de banden. Hij verwacht echter dat die met de Belgisch Grand Prix over zijn.

"Op dit moment blijken de banden het grootste effect op de prestaties te hebben", aldus Horner tegenover Autosport. "Daarbij gaat het vooral om het meest effectieve gebruik van de banden, vooral bij hogere temperaturen. Vooral een team als Toyota heeft daarin de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt - veel meer dan wij."

Dat wil volgens Horner niet zeggen dat de concurrenten van Red Bull ineens meer snelheid uit hun wagens weten te halen. "Het is simpelweg een kwestie van optimaal gebruik maken van de banden; daarin doen onze concurrenten het beter dan wij. Maar ze hebben niet opeens snellere auto's."

Na de tests op Monza afgelopen week, weet het team waar de schoen wringt waardoor ze op Spa met betere resultaten hopen te komen. Maar in dat geval krijgt het team het nog niet makkelijk. "We weten waar onze problemen vandaan komen en we moeten dit weekend alles op alles zetten om beide coureurs in de punten te laten rijden. Maar we zitten in een ontzettend druk deel van het startveld, met BMW, Renault, Toyota, onszelf en nu ook Vettel allemaal heel dicht op elkaar. Een tiende seconde kan hier soms vier startplaatsen verschil maken."

De teambaas eindigde zijn verhaal met: "Ik verwacht een enorm competitief startveld op Spa en daarbij kan het onvoorspelbare weer ook nog een enorm effect hebben op de gang van zaken. Maar ik weet zeker dat Spa ons beter ligt dan de vorige circuits waar we hebben gereden." Dat mag ook onderhand wel, want na een sterke seizoensstart heeft Red Bull de afgelopen races geen punt meer gescoord. In het constructeurskampioenschap is het team afgezakt naar de zesde plaats.