Onrust bij Force India

Ondanks dat Force India dit jaar het gat met de concurrentie heeft verkleind, rijdt het team nog steeds achteraan in de Formule 1. Het hogere budget en de technische verbeteringen aan de wagen hebben hieraan bijgedragen, maar het kan niet verhullen dat teambaas Colin Kolles en technisch directeur Mike Gascoyne van mening verschillen over een aantal zaken.

De meeste oproer is ontstaan doordat het team dit jaar nog geen punten heeft gescoord. In Monaco was het team er dichtbij, maar Kimi Räikkönen gooide voor Adrian Sutil roet in het eten door hem van achteren aan te rijden. Ook zou er ruzie zijn omdat de coureurs te veel fouten maken en de technische vooruitgang niet snel genoeg zou gaan en er meer geld voor nodig is om dit te versnellen.

Team-eigenaar Vijay Mallya zegt dat er niets aan de hand is en hij wil in 2009 op de ingeslagen weg doorgaan: "Het is een harde sport en daarmee versterkt het wel de uitdaging om in 2009 competitief te zijn. Ik weet nu waar ik mee te maken heb, zodat ik alles beter in kan schatten. Misschien was het een harde leerschool voor mij, maar het is goed om het zo te leren. In 2009 zullen we er goed bijzitten."