Ecclestone neemt het op voor Mosley

Formule 1-baas Bernie Ecclestone acht de tijd rijp om een streep te zetten rond het seksschandaal van Max Mosley en hoopt dat de Formule 1-wereld de FIA-President weer verwelkomt. Bijna een half jaar geleden lekten er beelden uit waarin Mosley te zien was in een Nazi-kostuum te midden van prostituees.

Mosley is de afgelopen maanden op de achtergrond gebleven, ondanks dat hij een rechtszaak gewonnen heeft tegen de krant News of the World en hij een stemronde over zijn aanblijven heeft overleefd. Hierbij heeft hij aangegeven geen voorliefde voor de Nazi-praktijken te hebben.

Toen het nieuws over Mosley bekend werd, was Ecclestone een van de eersten die het aftreden van de FIA-president eisten. Echter is hij nu van mening veranderd. Tegenover de BBC zei hij: "Men is nu tot de conclusie gekomen dat wat er gebeurd is met Max gewoon een apart avontuurtje van hem was, maar dat het niks met andere zaken te maken had. Ik denk dat het niemand meer kan schelen, mensen vergeten snel. Destijds was het een shock, juist omdat hij het middelpunt was. Was het iemand anders geweest, dan was er vast niet zo verbaasd gereageerd."

Ecclestone geeft toe dat de situatie rond Mosley hem er toe heeft gebracht zijn aftreden te eisen. "Ik stond onder enorme druk van anderen om dat te zeggen. Toen hoopte ik ook echt dat hij dat zou doen. Nu zie ik dat heel anders. Max doet altijd zijn best en geeft honderd procent voor de sport." Ecclestone hoopt Mosley in Monza weer te verwelkomen. "Ik zal hem daar verwelkomen en ik hoop dat hij daar weer ouderwets aan de slag kan gaan."