Vooruitblik: Eredivisie speelronde 1

Menig voetballiefhebber kijkt al reikhalzend naar aanstaande vrijdag. Dan start namelijk de Eredivisie weer. De afgelopen weken hebben alle ploegen zich voorbereid, maar vanaf 29 augustus begint het echte werk weer. FOK!sport zal vanaf vandaag wekelijks een vooruitblik op het voetbalweekend geven.

Op vrijdag beginnen Vitesse en FC Groningen om 20:45 uur aan een nieuw voetbalseizoen. De Groningse formatie eindigde vorig seizoen als zevende. De Arnhemmers, die dit duel vorig jaar wisten te winnen (2-1) deden het nog wat slechter en eindigden op de twaalfde plaats. Harrie Gommans en Remco van der Schaaf scoorden voor de thuisploeg. Martijn Meerdink wist wat terug te doen voor de bezoekers.

Een dag later komen de nummers één en twee van vorig seizoen voor het eerst in actie. PSV gaat op bezoek in Utrecht om daar tegen de plaatselijke FC te spelen. De Eindhovenaren gingen vorig seizoen met 3-1 onderuit tegen de club uit de Domstad en zullen nu op revanche azen. Ajax reist af naar Noord-Brabant voor een confrontatie met Willem II. De Tilburgse formatie verloor vorig jaar maar nipt van de Amsterdammers, maar gaat traditioneel doorgaans met grote cijfers onderuit tegen Ajax.

De twee ploegen die afgelopen seizoen wisten te promoveren, komen op de laatste dag van het weekend in actie. Het fris van de lever voetballende FC Volendam neemt het op tegen het in de voorbereiding wisselvallige SC Heerenveen en het ADO Den Haag van André Wetzel gaat op bezoek bij het verjongde Sparta Rotterdam. Verder treedt Feyenoord, dat vooral veel blessureleed kent, aan tegen Heracles Almelo. Verder neemt de verrassing van vorig jaar, NAC Breda, het op tegen AZ. De Alkmaarse formatie kende vorig jaar een dramatisch seizoen en zal er nu vol tegenaan moeten.

Welke ploeg gaat na het eerste voetbalweekend aan de leiding? Is dat een ploeg uit de traditionele top drie? En hoe gaan FC Volendam en ADO Den Haag het doen? Zondagavond zal men op al deze vragen een antwoord kunnen geven, want dan is de eerste ronde van de Eredivisie achter de rug.


Programma eerste speelronde:

DatumThuisUit
29/08Vitesse FC Groningen
30/08FC Utrecht PSV
30/08Willem II Ajax
30/08NEC De Graafschap
30/08Roda JC FC Twente
31/08Heracles Almelo Feyenoord
31/08FC Volendam SC Heerenveen
31/08Sparta ADO Den Haag
31/08AZ NAC Breda
Submitter:  Bron: FOK!sport