Vijfde etappe Eneco Tour prooi Westphal

De vijfde etappe in de Eneco Tour is gewonnen door de Duitser Carlo Westphal. Hij was de snelste in de sprint.

De etappe ging van Ardooie naar Oostende en was 172 kilometer lang. Tijdens de rit konden Lars Bak en Maciej Bodnar ontsnappen vanuit het peloton. Toen er eenmaal een strakke wind opstak, werden de twee koplopers weer ingerekend.

60 kilometer voor de streep werden er door de Quick-Step renners een aantal tandjes bijgezet, waardoor het tempo in het peloton werd opgevoerd. Het resulteerde in het afvallen van veel renners. Uiteindelijk bleef er een groep van 40 renners over, dat ging strijden voor een etappezege.

De sprint voor de zege werd aangezet door de Cycle-Collstrop-ploeg, in opdracht van Borut Bozic. Maar niet hij won de etappe, het was Westphal die Bozic voorbij sprintte en de etappe won. “Ik had niet eens door dat ik won. Ik had nog geen trap teveel gedaan, lag in de sprint ineens voorop en won tot mijn stomme verbazing.”

Tweede tijdens de vijfde rit in de Eneco Tour werd Yauheni Hoetarovitsj, net voor Borut Bozic. De leider in de Eneco Tour blijft André Greipel, die de tweede etappe van deze Tour won.