FC Groningen wil nieuw stadion

FC Groningen overweegt serieus om op zoek te gaan naar een nieuw stadion. Die verrassende mededeling stuurde algemeen directeur Hans Nijland maandag de wereld in, tijdens de jaarlijkse persdag van de Trots van het Noorden.

FC Groningen verhuisde in januari 2006 naar het gloednieuwe Euroborg, dat op dat moment ruim 19.000 zitplaatsen had. Inmiddels biedt het stadion plaats aan ruim 22.500 fans, maar Groningen wil meer. "We willen als club structureel in de subtop blijven en daarvoor is een grotere accommodatie noodzakelijk", aldus directeur Nijland.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het technisch mogelijk is om een extra ring op Euroborg te bouwen, waardoor het stadion plaats zou bieden aan 35.000 fans. De komende periode gaat de club bekijken of een dergelijke uitbreiding financieel rendabel is. Is dat niet het geval, dan vertrekt FC Groningen mogelijk uit Euroborg. "Een nieuw stadion is in dat geval een serieuze mogelijkheid", stelt Nijland. De nieuwe thuishaven zou daarmee het vierde stadion van Nederland worden na de ArenA, De Kuip en het Philips Stadion.