Skoubo is van FC Utrecht

Het hing al even in de lucht, maar nu is de transfer definitief: Morten Skoubo speelt de komende drie seizoenen voor FC Utrecht. De 28-jarige Deense spits is afkomstig van Real Sociedad en volgt in de Galgenwaard de naar Red Bull Salzburg vertrokken Robin Nelisse op.

Skoubo ondergaat zaterdag een medische keuring, waarna hij de dag erna voorafgaand aan de oefenwedstrijd FC Utrecht - Wigan Athletic gepresenteerd zal worden aan het Utrechtse publiek. Het is nog niet duidelijk of de Deen vervolgens zal meespelen met zijn nieuwe club.

Met het aantrekken van Skoubo is Utrecht nog niet uitgewinkeld. De Domstedelingen willen graag nog een spits aan de selectie toevoegen. "Hiervoor zijn we met meerdere spelers bezig, maar ik kan bevestigen dat we zijn geïnteresseerd in Jordy Brouwer van Liverpool FC," zegt technisch directeur Piet Buter op de website van FC Utrecht.

"Verder zijn we ook nog druk bezig met een vleugelverdediger. De Roemeen Mirceu Nesu van Steaua Boekarest is hiervoor één van de kandidaten."