Partizan roept spelers terug van OS

Voetbalclub Partizan Belgrado heeft als eerste naar aanleiding van de uitspraak van het CAS spelers teruggehaald uit Peking. De uitspraak van het sporttribunaal was dat clubs niet verplicht zijn om spelers af te staan voor een evenement als de Olympische Spelen. De Servische club besloot daarop om twee spelers op te eisen.

De Servische middenvelders Zoran Tosic en Ljubomir Fejsa worden teruggehaald, omdat Partizan ze nodig zegt te hebben in de Champions League voorronde wedstrijd tegen Fenerbahçe. Een woordvoerder van de club laat weten: "We hebben de nationale bond gevraagd hen onmiddellijk terug te laten vliegen. Belangrijke spelers zijn geschorst of geblesseerd, we hebben geen andere keus."

"Natuurlijk hopen we dat Servië het goed doet, maar we hebben geen andere keus," aldus trainer Slavisa Jokanovic, die niet wilde dat Tosic en Fejsa naar Peking zouden gaan. "Ik heb de club gevraagd hen niet vrij te geven en ik zou willen dat ze nooit naar Peking waren gegaan, want Partizan komt op de eerste plaats bij mij."

Dat beide spelers terug moeten naar Servië is te danken aan Barcelona dat bij het sporttribunaal CAS in beroep ging tegen de uitspraak van de FIFA dat spelers onder 23 jaar vrijgegeven moesten worden. De Catalaanse club won de zaak die op Messi betrekking had, maar besloot de Argentijnse sterspeler toch in Peking te laten blijven.