Goed debuut Van der Vaart bij Real

Rafael van der Vaart heeft een prima debuut gemaakt bij Real Madrid. De middenvelder viel in Colombia na rust in tijdens het oefenduel tegen Independiente de Santa Fé en hielp zijn nieuwe club aan de zege.

De Colombianen waren voor rust sterker dan het, door een snelle rode kaart voor Michel Salgado, tot tiental gereduceerde team van Real Madrid. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong. Na rust mocht Van der Vaart zijn trainingspak uittrekken en zich binnen de lijnen melden. Zo'n twintig minuten voor tijd werkte de Nederlander uit een vrije trap eerst de gelijkmaker binnen, enkele minuten later leidde hij de 1-2 van verdediger Pepe in.

De Spaanse kranten waren direct lovend over de ex-Ajacied: "Real was geniaal met de Hollander!", kopte Marca. Een andere krant, AS, was al even lyrisch: "Hij verkleedde zich als Zidane!"