Hill: "Kimi kampioen"

Lewis Hamilton staat weliswaar aan de leiding van het kampioenschap in de Formule 1, maar oud-wereldkampioen Damon Hill denkt toch dat regerend wereldkampioen Kimi Räikkönen de titel weer op gaat eisen. Eerder dit seizoen was hij er nog van overtuigd dat Hamilton kampioen zou worden, maar na de race in Hongarije is hij van mening veranderd.

In de race van afgelopen zondag mocht Hamilton van poleposition vertrekken, maar leverde deze plaats al snel in, omdat Felipe Massa hem in de eerste bocht voorbijstak. Hamilton kreeg tijdens de race een lekke band en wist desondanks toch nog vijfde te worden, mede omdat de Ferrari-motor van Massa drie ronden voor het eind van de wedstrijd de geest gaf. Räikkönen werd in de door Heikki Kovalainen gewonnen race derde, terwijl hij als zesde gestart was.

"Als je me voor zondag had gevraagd, wie er wereldkampioen zou worden, dan zou ik Lewis hebben gezegd. Maar Ferrari zag er heel sterk uit in Hongarije en ik zou mijn geld nu op Kimi Raikkonen zetten," zei Hill tegen de Britse krant The Sun.