Milan kan terugkeer Shevchenko vergeten

AC Milan moet de hoop laten varen dat het komend seizoen kan beschikken over de diensten van spits Andriy Shevchenko. Chelsea-preses Roman Abramovich heeft aan Adriano Galliani, vice-voorzitter van Milan, laten weten dat de Oekraïner niet te koop is.

Chelsea leek de spits te willen verkopen na zijn twee matige seizoenen op Stamford Bridge, maar de nieuwe manager Luiz Felipe Scolari denkt daar anders over. "Hij is niet te koop," aldus Galliani. "Ik heb het officieel gevraagd en Roman Abramovich heeft nee gezegd. Dat moeten we accepteren. En dat betekent dat we op zoek moeten naar een andere optie."

Shevchenko kwam tot twee seizoenen geleden uit voor Milan en vierde daar zijn grootste successen. De Italiaanse topclub zal nu op zoek moeten naar een andere spits, daar het met Pato en Inzaghi slechts twee centrumaanvallers tot haar beschikking heeft. Marco Borriello is namelijk enkele maanden uit de roulatie vanwege een blessure, terwijl Ronaldo en Alberto Gilardino niet meer onder contract staan bij Milan.