Vettel blij na prima kwalificatie

Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland een gelukkig man. De coureur van Scuderia Toro Rosso start zondagmiddag namelijk vanaf de negende plaats. Het belangrijkste voor de Duitser is het overleven van de eerste ronde.

"Ik had een prima kwalificatie en eigenlijk gaat het hele weekend tot dusver prima," aldus Vettel in een reactie. "Door de lastige wind is het wel moeilijk om de balans in de auto te vinden. Q2 was erg close en ik was dan ook blij dat ik de laatste sessie haalde met mijn laatste ronde. Het was leuk om de fans te zien juichen en later realiseerde ik me dat ik de enige Duitser was die Q3 had gehaald. We hebben een geweldige startpositie, dus ik ben benieuwd wat we morgen kunnen doen."

Sebastien Bourdais had moeite om het tempo van Vettel bij te houden en verremde zich in zijn laatste poging. "In mijn laatste run gaf ik echt alles in de wetenschap dat vier tienden genoeg waren om in Q3 te komen en ik wilde het maximale uit de auto halen. Helaas blokkeerde mijn voorwiel zonder enige reden. Maar gezien onze positie van gisteren, toen ik voornamelijk in de garage stond, is het nog iet zo slecht."