Aissati wil zo snel mogelijk naar Ajax

Ismaïl Aissati wil zo snel mogelijk vertrekken bij PSV. De jonge middenvelder mist het vertrouwen van de clubleiding en wil snel duidelijkheid krijgen van de Eindhovenaren. Aissati zou het liefst naar rivaal Ajax verkassen. De Amsterdammers hebben reeds een bod gedaan op de middenvelder.

Aissati wil aan het einde van deze week al weten waar hij aan toe is. "Het is voor mij nu heel belangrijk om de hele voorbereiding bij een nieuwe club mee te maken. Daarom moet er nu snel duidelijkheid komen," zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. Op zijn beslissing om te vertrekken zal Aissati derhalve niet meer terugkomen. "Het ligt zeker niet op het financiële vlak, want ik heb een fantastische aanbieding gehad. Maar Jan Reker weet wat er aan de hand is."

Het talent legt vervolgens uit dat algemeen directeur Reker beloftes heeft gedaan die niet zijn nagekomen. "Het klopt dat er een mondeling akkoord was over contractverlenging, maar er zijn toezeggingen gedaan door de club die niet zijn nagekomen. Toen Perez terugging naar Ajax heeft Reker gezegd dat we met een ruit op het middenveld zouden gaan spelen en dat ik een kans zou krijgen. Maar toen kwam Sef Vergoossen en was het weer anders. Ik dacht dat die twee contact hadden gehad."

Met name onder Vergoossen en diens voorganger Ronald Koeman kreeg Aissati weinig vertrouwen. "Op een gegeven moment heb ik beslist: Nu is het afgelopen, ik wil wat anders. Dat is moeilijk, want ik heb alles aan PSV te danken. Soms moet je echter moeilijke beslissingen nemen." PSV ziet hem liever niet naar de grote concurrent gaan.