Milan bevestigt komst Ronaldinho

Ronaldinho zal vanaf het komende seizoen uitkomen in het shirt van AC Milan. De Braziliaan leek lange tijd voor Manchester City te gaan, maar volgens de Italiaanse club zelf is hij nu echt binnen.

Bij FC Barcelona was Ronaldinho jarenlang de publiekslieveling. In het afgelopen seizoen kon hij echter nauwelijks potten breken en kwam hij vaak negatief in het nieuws door escapades in het Catalaanse nachtleven. De nieuwe trainer Pep Guardiola wilde Dinho niet langer bij de ploeg hebben, en als vanzelfsprekend waren er geÔnteresseerden in de diensten van de Braziliaans international. Manchester City had uitstekende papieren om de 28-jarige aanvaller in te lijven, maar AC Milan heeft nu haar slag geslagen.

"AC Milan en Ronaldinho hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ronaldinho naar de Rossoneri", meldt een statement op de website van de club. "Morgen zal de speler in Milaan een medische keuring ondergaan en een contract ondertekenen dat hem tot medio 2011 aan Milan bindt." In 2001 haalde het Franse Paris Saint-Germain hem naar Europa. Een jaar later zou hij met BraziliŽ wereldkampioen worden, om twee seizoenen daarop voor FC Barcelona te tekenen. Met de Spaanse club won hij twee landstitels, de Champions League en werd hij bovendien twee keer tot wereldspeler van het jaar verkozen.