PSV: "Aissati niet naar Ajax"

Dat Ismaïl Aissati bij PSV vertrekt, lijkt vast te staan. De Eindhovenaren willen de talentvolle middenvelder echter onder geen beding naar Ajax laten gaan. Dit terwijl de jeugdinternational zelf een mogelijk vertrek naar Amsterdam wel lijkt te zien zitten.

"Als een speler niet meer voor jouw club wil voetballen, moet je niet te zwart-wit reageren. Dan zal er een oplossing gevonden moeten worden," aldus voorzitter Frits Schuitema in het Eindhovens Dagblad. Algemeen directeur Jan Reker vervolgde: "Je moet je spelers in principe nooit naar een directe concurrent laten gaan."

Trainer Huub Stevens begrijpt niet veel van de situatie: "Ik heb twee keer met Ismaïl gesproken, zowel twee weken geleden als vanochtend. Tegenover mij heeft hij niet gezegd weg te willen. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over. Ik wil hem ook niet kwijt. Volgens mij heeft Ismaïl vandaag met plezier getraind en dat is goed om te zien. Ik ga van zijn kwaliteiten gebruikmaken."

Naar welke club Aissati vertrekt, lijkt nog een grote vraag. Onder meer FC Utrecht en FC Twente zouden eerder belangstelling heben getoond. Ajax heeft zich eerder deze week al gemeld voor de middenvelder.