Coulthard: "Alonso is mijn ideale opvolger"

David Coulthard denkt dat Fernando Alonso een goede vervanger voor hem zal zijn bij Red Bull Racing. Als de Spaanse coureur niet beschikbaar zou zijn, ziet hij Sebastian Vettel graag zijn zitje overnemen. Dat schrijft Coulthard in zijn column voor de website van ITV.


"Men heeft al vele malen aan mij gevraagd wie ik volgend jaar het liefste mijn zitje bij Red Bull zie vervangen," aldus Coulthard, die momenteel zijn laatste seizoen in de Formule 1 meemaakt. "Deze beslissing is natuurlijk aan het management van Red Bull. Het lijkt echter logisch dat het de snelste jongen moet zijn van degenen die voor volgend jaar beschikbaar zijn."

"Dat is natuurlijk Fernando Alonso, met zijn twee wereldkampioenschappen op zak," vervolgt de Schotse rijder. "Mocht hij niet beschikbaar zijn, dan is het compleet logisch om Sebastian Vettel te kiezen, die al deel uitmaakt van de Red Bull familie. Vettel presteert erg goed bij Toro Rosso en wil natuurlijkerwijs naar een groter team."

Coulthard stopt in ieder geval als Formule 1-coureur na dit seizoen. Hij heeft dan vijftien jaar mogen racen in de koningsklasse van de autosport. In de toekomst is het echter goed mogelijk dat hij nog wel gaat testen voor zijn huidige team of in een andere raceklasse actief is.