Haase onder het mes

Tennisser Robin Haase moet een operatie aan zijn knie ondergaan. De Hagenaar had al enige tijd last van het gewricht, maar zou met oefeningen door kunnen spelen, maar deze week in een partij tegen Matwé Middelkoop ging het echter mis. Haase is naar verwachting vijf tot zes weken uitgeschakeld.

Eind april bij een toernooi in Barcelona kreeg Haase voor het eerst last van zijn knie. Bij een onderzoek naar het gewricht werd een scheurtje in de meniscus geconstateerd. Medisch specialisten lieten Haase weten dat hij het hardcourtseizoen door kon spelen met de blessure, mits hij oefeningen zou doen. Echter ging het deze week mis bij een challenger-toernooi in Scheveningen.

"Ik kan niet meer lopen," aldus de Hagenaar. "Mijn knie zit op slot. Ik moet nu toch al een operatie ondergaan." Hij hoopt voor het US Open weer fit te zijn. "Maar het is nog onzeker of ik dat ga redden. Wel is zeker dat ik dit jaar nog kan spelen."

Volgende week zou Haase bij het Dutch Open acteren, maar door de operatie moet hij verstek laten gaan. "Ik baal ontzettend dat ik nu niet bij de Dutch Open kan meedoen, maar het is niet anders," aldus de nummer 67 van de wereld die komende maandag wordt onderzocht en woensdag geopereerd wordt.