Pieters: "Mooie stap in mijn carrière"

PSV en FC Utrecht hebben vrijdag een akkoord bereikt over de transfer van linksback Erik Pieters. De 19-jarige verdediger zal de komende vier seizoenen uitkomen voor de regerend landskampioen. Pieters moet nog wel de medische keuring in Eindhoven ondergaan.

"Een mooie stap in mijn carrière. Het gaat heel snel met mij," aldus de 19-jarige verdediger op de clubsite van PSV. "Ik heb nu twee seizoenen betaald voetbal er op zitten, waarvan ik de laatste anderhalf jaar gespeeld heb."

Het gaat snel met de jeugdinternational, maar niet te snel vindt hij zelf. "Ik heb al een gesprek gehad met de trainer en ik heb absoluut een goed gevoel. Je moet altijd nog wel kijken hoe je in de groep valt, maar ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel. Ik wil graag aanvallend spel laten zien."

Pieters is naar Eindhoven gehaald om de positie van linksback in te vullen, hoewel zijn eigen voorkeur ligt op de positie van centrale verdedigers. "De positie linksback bevalt me op dit moment goed, ik speel daar ook bij Jong Oranje. Ik ben een speler die uitgaat van zijn verdedigende kwaliteiten en taken, van daaruit wil ik graag meevoetballen en aanvallend spel laten zien. Afgelopen seizoen heb ik van Willem van Hanegem het ‘opkomen als back geleerd’, bij Foeke Booy lag de nadruk meer op het verdedigen."