KNVB laat Jol niet fluiten bij afscheid Stam

Het verzoek van Jaap Stam om Dick Jol te laten fluiten tijdens zijn afscheidswedstrijd heeft geen gehoor gekregen bij de KNVB. De voetbalbond stuurt in plaats van Jol Roelof Luinge als scheidsrechter. Jaap Stam en diens manager Henk van Ginkel zijn zeer ontstemd hierover.

"Ik ben hier heel ontstemd over," aldus manager Van Ginkel. "Het was de uitdrukkelijke wens van Jaap Stam om Jol uit te nodigen en er was al een akkoord uit Zeist." Voor Van Ginkel is het gissen naar de oorzaak van het niet aanstellen van de Scheveninger. "Jol en Zeist liggen elkaar niet zo, maar ik vind het belachelijk dat wij de dupe zijn van een conflict, waar wij volledig buiten staan. Ik zal hierover zeker contact opnemen met directeur betaald voetbal Henk Kesler en hoop dat de maatregel snel wordt teruggedraaid. We leggen ons hier niet zomaar bij neer."

Jaap Uilenberg, de scheidsrechtersbaas van de KNVB die momenteel op een aantal dagen vakantie heeft, zegt dat hij de achtergrond van de beslissing niet kent. Ook Jol weet nog van niets en laat vanuit zijn vakantieadres weten dat hij nog steeds verwacht dat hij op 26 juli het afscheidsduel van Stam fluit.