Lars Boom wint NK op de weg

Lars Boom is in Ootmarsum Nederlands kampioen op de weg geworden. De 22-jarige Rabobankcoureur bleef ploeggenoot Koos Moerenhout voor.

Het parcours bleek een stuk selectiever dan vooraf werd gedacht. De eerste ontsnapping die kans leek te maken was een groep met onder meer Raborenners Pieter Weening en Robert Gesink en Quick-Step rijder Steven de Jongh. Gesink probeerde hieruit te ontsnappen maar werd teruggehaald. Direct hierna probeerde Weening het en hij kreeg wel een serieuze voorsprong.

Vooral door de achtervolging van Skill-Shimano werd Weening in de laatste ronde weer bijgehaald. Hierna probeerde Koos Moerenhout. Niki Terpstra van Milram ging in de achtervolging en hij kreeg Lars Boom mee. Toen Boom merkte dat Terpstra Moerenhout niet meer ging bijhalen liet hij Terpstra achter en reed in zijn eentje naar zijn ploeggenoot toe. Een eindsprint kwam er niet, Boom was duidelijk de sterkste en reed in de laatste paar honderd meter weg van Moerenhout.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Boom al veel titels gewonnen. Twee keer werd hij nationaal kampioen in het veld en afgelopen jaar werd hij ook wereldkampioen in het veld. Daarnaast werd Boom bij de beloften ook al eens wereldkampioen veldrijden en op de weg in het tijdrijden.