[125cc] Van den Berg blij met WK-punt

Motorcoureur Hugo van den Berg behaalde zaterdag bij de TT in Assen zijn eerste WK-punt in de 125cc. De 18-jarige Nederlander, uitkomend voor het De Graaf Grand Prix Team, was na afloop emotioneel na het behaalde resultaat. Het was voor het eerst sinds twaalf jaar dat een Nederlander een punt behaalde in deze raceklasse.

"Daar heb ik zó hard voor gewerkt de afgelopen drie jaar. Als je dan zo’n doel haalt, zo’n barrière slecht en ook nog in je eigen Grand Prix, dan is dat zo ongeveer het mooiste wat ik me kan bedenken," aldus de dolblije coureur, die met het behalen van het punt een bonus opstreek van ¤5000.

De race kende na een kort regenbuitje een herstart, waardoor slechts vijf ronden gereden dienden te worden. Van den Berg gaf alles in die ronden en lag bij het ingaan van de laatste ronde op plaats zestien. "Ik zag op mijn pitbord dat ik zestiende lag en nam me voor alles te geven. Het kon me niet schelen als ik zou vallen; alles of niets. Ik wist dat ik Dominique Aergerter kon hebben, dus ik ben zo kort mogelijk achter hem gebleven. Ik wilde óf in De bult of in de Geert Timmer-bocht toeslaan. De bult leek me iets te link. Daar is de remweg te kort. Dus ben ik er in de laatste bocht overheen gegaan. Goeiemorgen, wat was dat lekker zeg."

Van den Berg voelt zich thuis in het team en dat de sfeer in het team goed is bleek uit het juichen van teamgenoot Danny Webb die wegens een sleutelbeenbreuk niet deelnam aan de race in Assen. Van den Berg: "Ik wil bij dit team blijven, per se. Ik heb nu laten zien dat ik het kan, ondanks de twijfel die er buiten het team bestaat. Ik weet wel dat één punt niet voldoende is om mijn toekomst veilig te stellen, maar het helpt zeker. Om verder te kunnen in de Grand Prix’ moet ik punten halen. Zo simpel zit het wereldje in elkaar."