Toch Franse Grand Prix in 2009

De Franse Grand Prix heeft zich toch aangemeld voor de F1-kalender van 2009. Er wordt verwacht dat de race wederom op het circuit van Magny-Cours verreden wordt, ondanks de kritiek die Bernie Ecclestone heeft.

Het circuit bij Nevers, midden in Frankrijk, heeft vrijdag plannen gepresenteerd voor een grote renovatie. De Brit Ecclestone is echter van mening dat de faciliteiten en de bereikbaarheid onvoldoende zijn. De Franse autosportbond FFSA, die de race organiseert, heeft nog een contract tot 2011 en er zijn geen alternatieven voor handen. Wel waren er plannen voor een race in Disneyland Parijs of in Parijs zelf. Ook Versailles werd genoemd.

"Ik bevestig hierbij de aanmelding van de Franse Grand Prix voor de Formule 1-kalender van 2009", liet Nicolas Deschaux, president van de Franse autosportbond FFSA, in een verklaring weten. "Dit moet donderdag nog wel officieel worden gemaakt tijdens de algemene vergadering. Ook zal donderdag worden bepaald wat de toekomst van de Grand Prix van Frankrijk zal zijn na 2010."

Vandaag werd de eerste voorlopige Formule 1-kalender voor 2009 bekendgemaakt.