Trulli eert Andersson met podiumplek

Met de derde plek in Frankrijk bracht Toyota-coureur Jarno Trulli een eerbetoon aan de onlangs overleden Ove Andersson. Onlangs had de Italiaan al aangekondigd de Zweed in Frankrijk te willen eren met een goed resultaat. Met zijn eerste podium sinds Spanje 2005 is dit hem gelukt. Zijn teamgenoot Timo Glock eindigde na problemen met de banden op de elfde plaats.

Trulli was na afloop van de race zeer blij: "Wat een geweldig resultaat en een fantastisch weekend voor het hele team. We deden ons uiterste best, omdat we Ove Andersson wilden eren met een mooi resultaat. Het was een zware, maar geweldige race. Onze snelheid was erg goed, ook al moesten we het gevecht aangaan met snellere concurrenten. Toen de regen in de slotfase kwam deed ik het wat rustiger aan, maar al snel hervond ik mijn ritme en had ik een mooi gevecht met Heikki Kovalainen. Het was alsof we weer in de karts reden. Het team is erg goed bezig en we gaan steeds verder vooruit."

Zijn teamgenoot Glock was wat minder blij na afloop van de race: "Dit was een moeilijke dag voor me. Ik had een prima start, de auto voelde in de eerste stint goed aan en ik kon tot het uiterste gaan. Na de pitstop had ik last van opkrullend rubber op de banden en kon ik niet meer hetzelfde tempo aanhouden en vielen we uit de punten. Het is echter geweldig dat Jarno het podium heeft gehaald en we gaan als team duidelijk vooruit."