Uitslag Spanje - Italië

Spanje heeft zich als laatste voor de halve finales van het EK voetbal weten te plaatsen. De ploeg nam de beslissende strafschoppen het beste. Na 120 minuten wedstrijd was het nog 0-0.

In de eerste tien minuten van de westrijd waren de twee landen aan elkaar gewaagd. Zowel Spanje als Italië kreeg een kans, maar in deze gevallen hadden de keepers geen moeite om de bal te pakken. De eerste goede kans was na bijna twintig minuten spelen voor Perrotta. De middenvelder kopte de bal echter in de handen van Casillas. Ook daarna probeerden de Italianen het door middel van een aantal counters om bij het doel van de Spanjaarden te komen, maar deze waren niet scherp genoeg.

Na een half uur wedstrijd probeerde Silva het eens van een afstandje, maar Buffon kon het schot eenvoudig pareren. Dat gold ook voor het schot wat Xavi kort daarna afleverde. Tot dan toe had Spanje overigens wel het beste van het spel. Het zag er verzorgd uit, ondanks het feit dat het tempo van het spel laag lag. Toch produceerde Italië kort daarna via Toni een goede mogelijkheid, maar de bal ging het doel niet in. Aan de andere kant schoten Silva en Iniesta een poging. Buffon wist zijn doel echter schoon te houden.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was afkomstig van Silva. De bal belandde in een kluts, waarna een Italiaanse verdediger de bal opruimde. Toch leken de Spanjaarden het duel steeds meer te controleren. De Italianen kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van de tegenstander. Toch was Italië het dichtst bij een treffer tot dan toe. Toni kreeg een goede kans, maar kreeg de bal niet goed verwerkt. De rebound van Camoranesi wist Casillas de bal op wonderlijke wijze te pareren en hield Spanje op de been.

In het vervolg van de wedstrijd waren de twee ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar, maar had Spanje nog het meeste balbezit. In de 70e minuut dook Toni op voor Casillas, maar de aanvaller wist niet te scoren. Tien minuten voor tijd was Fábregas er dichtbij na een corner, maar zijn vizier stond niet op scherp. Kort daarna kwam Spanje bijna op voorsprong. Buffon reageerde niet attent genoeg op een schot van Senna, waarna de bal uiteindelijk op de paal belandde. In de blessuretijd kwamen er nog wel wat kansjes, maar het doel werd niet meer gevonden.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Silva een grote kans, maar de bal zeilde langs het doel van Buffon. Aan de andere kant reageerde Casillas attent op een kopbal van Di Natale en kopte Toni over het doel. Ook daarna werden wat kansen gecreëerd, maar deze werden verzilverd. De eerste kans in de tweede helft van de verlenging was voor Villa, maar de aanvaller schoot naast. Toch was het beste wel van de twee ploegen had. Steeds meer spelers hadden moeite om de meters nog te maken. In de slotfase probeerde Cazorla het nog eens, maar miste de richting.