Turkse reservekeeper wordt mogelijk veldspeler

De Turkse selectie is flink uitgedund in de aanloop naar het duel met Duitsland. Bondscoach Fatih Terim is radeloos en is zelfs bereid zijn derde doelman te laten spelen als veldspeler.

Maarliefst negen van de 23 selectiespelers zijn niet beschikbaar in de halve finale. Nihat Kahveçi, Emre Belözoglü, Servet Çetin en Tümer Metin zijn vooralsnog niet fit. Emre Güngor ontbreekt al langer door een blessure. Volkan Demirel, Emre Asik, Tunçay Sanli en Arda Turan zijn geschorst.

"Mijn derde keeper kan eventueel in de slotfase als spits of als centrale verdediger invallen," liet Terim weten. "We moeten sowieso improviseren. Maar ik blijf geloven in de finale. We hebben bij dit EK al diverse keren aangetoond dat we het onmogelijke kunnen presteren. Dat kan dus tegen Duitsland ook weer."

Verder liet de UEFA weten dat Turkijke geen vervangers mag oproepen: "Het reglement stelt dat spelers alleen mogen worden opgeroepen voor de start van de eerste wedstrijd," zegt UEFA-woordvoerder William Gaillard. "Wij zijn niet van plan om deze regel te veranderen." In 1996 werd op die regel wél een uitzondering gemaakt. Vanwege veel blessures aan Duitse kant werd Jens Todt voor de finale opgeroepen. Duitsland won die finale met 2-1 van Tsjechië.