Kubica verwacht zware race

De kwalificatie gisteren op het circuit van Mangy-Cours verliep toch wat teleurstellend voor het team van BMW. Robert Kubica en vooral Nick Heidfeld hadden het zichtbaar moeilijk.

Een zevende (Kubica) en twaalfde (Heidfeld) tijd waren hun deel uiteindelijk. Toch startten de heren van plaats zes en elf, vanwege de straf van Lewis Hamilton, uitgedeeld naar aanleiding van het ongeluk in de pitstraat in Canada.

"Het lijkt erop dat we een zware race gaan krijgen", aldus de Pool. "Na de vrijdagtrainingen zag het er al naar uit dat we het moeilijk zouden gaan krijgen. De balans van de auto is nog niet zoals ik zou willen, en ik heb nog steeds niet voldoende grip. Het gat naar Ferrari en McLaren lijkt net zo groot te zijn als voorheen, terwijl de andere teams vooruitgang lijken te hebben geboekt. Ik hoop zondag zoveel mogelijk punten te kunnen scoren, al zal dat niet gemakkelijk worden."

Heidfeld, die stilviel tijdens de tweede kwalificatiesessie, voegde daar nog aan toe: "We zijn hier duidelijk niet zo goed als op de vorige circuits, maar toch hadden we meer van de kwalificatie verwacht dan de twaalfde en de zevende tijd. We hadden echt op betere resultaten gerekend. Als ik naar mijn eigen kwalificatie kijk, dan moet ik zeggen dat ik wel wat vooruitgang heb geboekt. Ik slaag er beter in om het maximale uit de auto te halen. Nu hoop ik dat ik ook het maximale uit mijn race-strategie kan halen."