Toyota "onverwacht snel"

Jarno Trulli en Timo Glock waren onverwacht snel volgens eigen zeggen. Italiaan Trulli sprak eerder de hoop uit om de verongelukte Ove Andersson te rijden. Glock haalde de tiende en Trulli de vijfde tijd.

"Dit was een geweldige kwalificatie", vertelde Trulli. "Ik ben erg blij voor mijzelf en voor mijn team, dat we beide wagens in de top-tien hebben weten te krijgen. Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou zijn. De auto was gewoon goed in balans en alles verliep vlekkeloos, vooral mijn laatste ronde. Ik had kort daarvoor nog een spin gemaakt, omdat ik erg hard aan het pushen was, maar ik raakte daarna niet in paniek en veranderde nog wat aan de afstelling voor ik aan mijn laatste run begon. Ik ben vol vertrouwen voor de race, want onze racesnelheid is dik in orde."

Timo Glock sprak na afloop: "Na de problemen die we tijdens de vrijdagtrainingen hadden, zijn we erg blij dat we dit resultaat hebben kunnen boeken. Ik heb het echter nog wel moeilijk op de banden die Bridgestone heeft meegenomen. Met weinig brandstof aan boord was ik ongeveer net zo snel als Jarno, maar met wat meer brandstof in de auto, in Q3, was ik enorm aan het worstelen. Ik hoop dat we iets kunnen vinden waardoor het zondag beter gaat met de banden."

Oud-Toyota-teambaas en fervent rallyrijder Ove Andersson stopte eind 2003 al met het team te leiden, en kwam vorige week om tijdens een rally in Zuid-Afrika. Met name Trulli wil voor hem een goed resultaat halen in Magny-Cours.